Bozcaada Gezi Rehberi

Bozcaada Gezi Rehberi

Bozcaada Gezi Rehberi

Bozcaada, Ege Denizi’nin kuzeyinde Çanakkale iline bağlı. Türkiye’nin üçüncü büyük adası ancak yerleşim yalnızca adanın kuzeydoğusunda toplandığı ve farklı bir köyü bulunmadığı için adanın kalan kısımları bozkırlar ve bakir koyların aralarına konumlanmış ufak tefek yapılardan oluşuyor.

Bozcaada’nın genel coğrafyasına bakıldığında iç kısımlardaki hafif yükseltiler harici geniş düzlüklerlerden oluştuğunu görebiliyorsunuz. Bitki örtüsü ise maki ve ufak çalılıklardan oluşuyor. Kuytulardaki çamlıklar ve mis kokulu kekikler de adaya ayrı hava katan özellikler arasında.

Bozcaada iklimini tarif etmek zor. Akdeniz İklim özellikleri hakim ama adanın en belirgin iklim özelliği neredeyse yılın her günü rüzgarlı olması. Hatta rüzgar ada ile öyle bir bütünleşmiş ki iki üç seferlik ada ziyaretinizden sonra siz de Bozcaada’yı rüzgarsız düşünemeyecek hale geleceksiniz. Ilık ılık esen yaz rüzgarları ada yazlarının kurtarıcısı durumunda.

Güneşin sıcaklığını teninizde hissetseniz de rüzgardan dolayı bunalmıyorsunuz. Bozcaada yazları Haziran-Eylül dönemi devam ediyor denebilir ancak su sıcaklığı neredeyse hiçbir zaman sıcak olmadığı için soğuk su ile sıkıntınız varsa Temmuz-Ağustos aylarını tercih edebilirsiniz.

Ada kışları ise çetin geçiyor denebilir ancak ilkbahar, özellikle Mayıs oldukça keyifli. Aynı şekilde Kasım ayında da Bozcaada’ya gitmişliğim var, yaz kadar güzel olmasa da sessiziği ve sakinliği ile büyüleyici bir yanı oluyor.

Bozcaada Gezi Rehberi

Bozcaada’nın resmi nüfusu 2.600 civarında ancak kışları bu sayı 1.500’e kadar düşerken yazları ise 10.000’e kadar çıkabiliyor. Ada Temmuz, Ağustos aylarında hem konaklamalı turistler hem de günübirlikçiler ile aşırı kalabalık olabiliyor.

Özellikle bayram tatilleri gibi resmi tatillerde ada kelimenin tam anlamı ile kişi kapasitesini aşıyor denilebilir. Bu nedenle siz siz olun, tatilinizi bu dönemlere denk getirmeyin.

Bozcaada gezi rehberi yazımın deneyimlerime dayanan kısımlarından biri olarak yazıyorum ki adaya bir bayram tatilinde giderseniz fırın ve bakkallarda ekmek bile kalmadığı zamanlara denk gelebilirsiniz.

Size Dönelim!

İletişim numaranızı bırakın biz size dönelim